Gilbert & Sullivans uforglemmelige operette Piraterne fra Penzance er et overflødighedshorn af sentimentale sørøvere, bøvede betjente, dejlige damer, tunghøre tanter, flotte fyre og gamle generaler. Musikken i Piraterne er ikke så kendt i Danmark som Gilbert & Sullivans HMS Pinafore, men den er lige så smuk og indeholder lige så mange dejlige melodier.

Hos Figaros varetages alle rollerne af sopranen Lisbeth Kjærulff, barytonen Hans Dueholm og den nytilkomne skuespiller, sanger og entertainer Rasmus Krogsgaard. Orkestret er Figaros faste husorkester OneBigMan Symphony Orchestra i skikkelse af pianist m.m. Allan Dahl Hansen.

Historien er, som altid hos Gilbert & Sullivan, absurd og fjollet: Den unge Frederic er sat i lære hos en flok blodtørstige pirater, der dog af princip aldrig plyndrer forældreløse. At han er blevet sat i lære hos piraterne viser sig at være en fejl, som Frederics tunghøre amme Ruth må tage på sin kappe. Frederic, der er drevet af en ubønhørlig pligtfølelse, kan først blive en fri mand, når han når sin 21 års fødselsdag - desværre viser det sig, at han er født i et skudår den 29. februar, og han må derfor vente med at blive fri til han er 84. Han har aldrig set andre kvinder end Ruth, og hun har overbevist ham om, at der ikke findes smukkere kvinder end hende. Men da Frederic møder generalmajorens unge døtre på skovtur, falder han pladask for den skønne Mabel.

Idé og instruktion
Hans Dueholm, Lisbeth Kjærulff
og Rasmus Krogsgaard
Musikalsk ledelse
Allan Dahl Hansen

Oversættelse
Dueholm, Kjærulff og Krogsgaard
Kostumer
Nathalie Meldgaard

Produktion
Figaros og Den Ny Opera

Strøm   3x16 amp. 400 V.
Varighed 120 min. incl. pause
Sceneareal
br.10m.  d.6m.  h. 4m.
Der skal være et akustisk klaver/flygel i lokalet.
Godkendt til billetkøbsordningen